Informatie competitie - Algemeen

Ieder jaar tijdens de voorjaarscompetitie doet Lewabo mee met meer dan 20+ teams. Dit leidt er toe dat het op een aantal competitiedagen erg druk is op ons park. Dat is heel gezellig maar het is wel nodig om afspraken te maken over een aantal praktische zaken.

Hierbij willen we jullie hiervan op de hoogte brengen. Hieronder staan ze op een rijtje:

 

Vragen rondom competitie

= VCL = Verenigings Competitie Leider = [email protected]

Vrijdagavondcompetitie; om de week en 5 speeldagen

Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken wordt er tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond ‘om de week’ gespeeld.

Wat houdt ‘Om de week spelen’ op vrijdagavond precies in?

  • Teams spelen om de week competitie;
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren 7 weken.

Omdat de gemengde teams en de HD/DD teams op verschillende dagen competitie spelen, is het mogelijk om in beide competities uit te komen. Indien de twee competitiesoorten binnen de bandbreedte van 2,00 punten vallen conform de klassenvolgorde dan kan dit zonder dispensatie.

Dispensatie/ invalregel

Wil je graag vaker dan één keer per week competitie spelen (bij één of twee verenigingen) waarbij het teamgemiddelde conform de klassenvolgorde meer dan 2,0 punten verschilt? Vraag dan dispensatie aan via de Verenigingscompetitieleider van jouw vereniging. Is het verschil kleiner dan 2,0 punten dan is dispensatie niet nodig, ook niet als het gaat om teams van verschillende verenigingen. Word je gevraagd om in te vallen in een ander competitieteam? En twijfel je of je wel mee mag doen? Vraag het dan na bij de VLC. 

Geen alcohol tot 12.00 uur

In verband met de verschillende jeugdcompetities is besloten om tot 12.00 uur geen alcohol te schenken in onze kantine. Sinds 2014 heeft de Rijksoverheid de leeftijdgrens voor alcohol en roken naar 18 jaar verhoogd. Met deze maatregel hopen wij hier een kleine bijdrage aan te leveren. Wij vragen je begrip hiervoor.

Gebruik maken van koelcapaciteit en keuken

I.v.m. de verwachte drukte achter de bar en het aantal ingezette vrijwilligers, is het niet meer mogelijk om in de toch al kleine keuken van Lewabo ook nog allerlei hapjes, lunches etc te bereiden door (ouders van) competitiespelers. Daarnaast is er geen overcapaciteit meer van koelkast/koeling. Dit wordt onder meer veroorzaakt door opslag van kleine flesjes en de maaltijden. Teams zullen er rekening mee moeten houden dat evt. versnaperingen van thuis dus buiten de koeling en keuken van Lewabo moeten blijven.

Baancommissaris op zondag

Op de zondagen is het erg druk, vaak van ’s ochtends vroeg tot in de avond. Dit vraagt een strakke planning vooraf, maar iedereen zal zich ook aan deze planning moeten houden. Op deze dagen is er een baancommissaris aanwezig die de banen plant verdeelt onder de spelende teams. Deze persoon zal de teams welkom heten en steeds verzoeken om een wedstrijd aan te vangen. Er zal gelet worden op een inspeeltijd van ca. 5 minuten. Op deze manier hopen we een drukke dag toch soepel te laten verlopen voor iedereen.