Inschrijven Zomeravondcompetitie ( Woensdagavond)

De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes. Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan 4x HD zijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD.

Inschrijven kan t/m 2 april = <inschrijfformulier>

Er kunnen maximaal 4 teams ingeschreven worden bij de KNLTB, mochten er meer teams zich aanmelden dan zullen we overgaan tot loting.  

Speeldagen

Teams en spelers 

Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers. Competitiebijdrage is € 45,00 dit alles conform afdracht KNLTB. Daarnaast betaal je € 10,00 per blik ballen . Het aantal blikken is afhankelijk van het aantal dagen dat je team thuis speelt.

De regel geldt dat er per thuiswedstrijd minimaal met 6 nieuwe tennisballen gespeeld wordt.

Compact Spelen

Voor de Zomeravondcompetitie geldt Compact Spelen: bij de 40-40 stand wordt er gebruik gemaakt van het Beslissend Punt Systeem (BPS) en er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als bijvoorbeeld 10-6 of 11-13.