Competitie Nieuwe Stijl

Hieronder vind je alle praktische informatie en regels die handig zijn om door te lezen als je meedoet aan de Voorjaarscompetitie.

Verkort & Compact Spelen

Tijdens de Voorjaarscompetitie senioren (m.u.v. 8&9 Tennis) geldt voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD) Verkort Spelen. Dat betekent dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Voor 8&9 Tennis geldt compact spelen. Klik hier voor meer informatie over Verkort & Compact Spelen.

Dispensatie

Wil je graag vaker dan één keer per week competitie spelen (bij één of twee verenigingen) waarbij het teamgemiddelde conform de klassenvolgorde meer dan 2,0 punten verschilt? Vraag dan dispensatie aan via de Verenigingscompetitieleider van jouw vereniging. Is het verschil kleiner dan 2,0 punten dan is dispensatie niet nodig, ook niet als het gaat om teams van verschillende verenigingen.

Invallen tijdens competitie

Word je gevraagd om in te vallen in een ander competitieteam? En twijfel je of je wel mee mag doen? Vraag het dan na bij de Verenigingscompetitieleider van jouw vereniging of bekijk de uitleg invallen in een ander team.

Promotie/Degradatie

Ben je kampioen geworden of kom je net een punt te kort om niet te degraderen? Klik hier voor alle regels omtrent promotie en degradatie.

Vragen over de Voorjaarscompetitie? Stel ze dan aan de Verenigingscompetitieleider van jouw vereniging = [email protected]