Competitie najaar 2023 - Info inschrijven Senioren

Najaarscompetitie 2023  

Tijdens de Najaarscompetitie probeer je samen met jouw team in vijf speeldagen, september en oktober, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit zes teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer , heel soms kunnen het uit en thuis wedstrijden zijn. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de vijf speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. Bij de Najaarscompetitie kun je niet promoveren of degraderen.  

Vrijdagavondcompetitie is in het najaar niet om de week, maar elke week spelen.

Er mag in twee competitiesoorten gespeeld worden en eventueel ook bij twee verenigingen. Indien de twee competitiesoorten binnen de bandbreedte van 2,00 punten vallen conform de klassenvolgorde dan kan dit zonder dispensatie. Is de banbreedte meer dan dient de VCL dispensatie aan te vragen. Mocht je bij een andere vereniging ook competitie spelen is het wel aan te bevelen om dit door te geven aan de VCL.

Competitiebijdrage per team

Competitiebijdrage per team is € 32,00 dit alles conform afdracht KNLTB. Daarnaast betaal je € 10,00 per blik ballen . Het aantal blikken is afhankelijk van het aantal dagen dat je team thuis speelt. De regel geldt dat er per thuiswedstrijd minimaal met 6 nieuwe tennisballen gespeeld wordt.

Opgeven Teams

Graag willen wij nog onder de aandacht brengen dat als je competitie gaat spelen je elke speeldag voldoende spelers dient te  hebben om aan te vangen. Het gebeurt helaas nog wel eens dat er veel inval gezocht moet worden of men wil zelfs de wedstrijd verplaatsen. Hier zitten veel regels aan vast. Het verzoek is dan ook om eerst goed te bekijken of je voldoende mensen in je team hebt en of jullie wel alle data kunnen spelen. Schrijf je team in voor 5 juni 2023!

Inschrijfformulier = <klik>

Vragen?

Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze informatie dan kun je ons mailen het e-mailadres is [email protected].

Rest ons nu nog te zeggen: Laten we ervan uitgaan dat er weer een mooie najaarscompetitie gespeeld kan worden.    

Lies van Rooijen

VCL LEWABO